Ik ben Anneloes en ik ben uitvaartondernemer. Menigeen kijkt toch enigszins verbaasd als ik dit zeg.
Uitvaartondernemers zijn toch suffe types in grijze of zwarte pakken die altijd semi-bedroefd kijken?!
Die zijn er ongetwijfeld, maar dat ben ik zeker niet.

Ik ben Anneloes, dit ben ik bij mijn vrienden en familie, maar ook bij families waar ik als uitvaartondernemer kom. Dit is namelijk één van de redenen dat mensen voor mij kiezen, ik ben en blijf mijzelf, mensen weten wat ze aan mij hebben en ik ben open en eerlijk in mijn communicatie.

Dat ik ondernemer wilde worden wist ik al jaren. Maar wat ik dan wilde doen… Geen idee.
Gedurende de jaren ontdekte ik stukje bij beetje wat mij drijft en waar ik goed in ben. 
Tot alles op zijn plek viel en ik wist dat ik mensen wil helpen op het moment dat ze mij het meest nodig hebben. Op het moment dat ze afscheid moeten nemen van een dierbare.

Om mij op dit gebied voor te bereiden ben ik een opleiding gaan volgen. 
Tijdens de opleiding tot uitvaartverzorger bij Docendo ging ik mij via social media meer verdiepen in wat er speelt in de uitvaartwereld. Hoe persoonlijk het persoonlijke is, de term waar een ieder naar hartenlust mee schermt.

Na een korte zoektocht kwam ik hiervoor al snel terecht bij Susannevan susanne bij afscheid, die een verfrissende blik op de branche heeft, eindelijk! Met open armen heeft zij mij ontvangen en heb ik mogen zien hoe het ook kan. Via haar maakte ik kennis met Peter de Haan, een ondernemer uit de buurt die ondersteunende diensten aan begrafenisondernemers levert. Het voelde goed en inmiddels schakel ik Peter en zijn team vol vertrouwen in om van diverse diensten gebruik te maken zoals verzorging en vervoer.

Via Susanne leerde ik ook de prachtige kisten van Akidia kennen. En door haar enthousiasme kon een bezoek aan hun fabriek in Rotterdam niet uitblijven. Voortgekomen uit hun passie voor meubelmaken maken Tim van ‘t Veer en Bram Koppert de mooiste kisten van het beste hout uit goed beheerde Europese bossen. Een natuurlijk en milieuverantwoord product dat ik graag aan mensen aanbied. Iedereen is vrij te kiezen wat bij hem of haar past, dat kan ook een andere aanbieder zijn. Zolang er met natuurlijke materialen gewerkt wordt, bied ik het met liefde aan.

 

 

 

 

 

 

 

Wat catering betreft heb ik het geluk dat mijn vriend in de horeca zit, oké vooruit en dat ik ontzettend van lekker eten en drinken houd… Hierdoor kan ik gebruik maken van een groot netwerk waaronder Bistro Baret, vishandel Tel, Holtkamp, Van Soest, Lavinia Cooks, wijnhandel De Gouden Ton en de kaasmakers van Kef.

Maar eerst kijk ik wat bij iemand past. Hoe het hoort sla ik het liefst over, alles kan is mijn motto.
Van daaruit gaan we samen op zoek naar de mooiste plek, want het hoeft niet in een aula, het lekkerste eten, die ene lievelingswijn of dat speciale glaasje jenev
er. De herinneringen die dat oproept en creëert, dat is waar ik het voor doe.